Vores mentale sundhed #1

Billede fra Freepik.

Vi bestræber os på at give jer læsere et så nuanceret syn på sundhed som overhovedet muligt. Vi er 100 procent ærlige overfor jer, og forsøger at skabe gennemsigtighed i den sundhedsverden, vi befinder os i. For os handler sundhed ikke kun om fysisk sundhed men også mentale sundhed. Derfor sætter vi yderligere fokus på netop mentale sundhed, og det første indlæg i rækken, kan du læse her:

 

Hvis man følger bare lidt med i den danske sundhedsdebat, sundhedsunivers, så vil man vide at den er eksploderet de seneste par år. Vi er i mange år blevet gjort opmærksomme på, at vi sundhed er vigtig og det at have en fysisk sund krop er ”det nye sort”. Og det er jo rigtig fint. Vi får sat kosst og motion i fokus i en tid, hvor der har været en tendens at vi blvier mere og mere overvægtige. Hvis vi kan vende den kurve for vores børn, hvor især forældrene sætter et forbillede med sund mad og motion, så tror jeg på menneskeheden!

 

Men hvad med vores mentale sundhed? Men det kæmpe fokus der er på at skulle være sund, træne flere gange om ugen, spise sund mad, hvor det næsten er vigtigere at det ser godt ud end at det smager godt, bliver vi mennesker virkelig sat på prøve. Især for os kvinder bliver vores selvværd, selvtillid og tro på os selv sat på spidsen. Vi skal være den perfekte partner. Overskudsmoren, der kan det hele. Veninden, som altid lytter og har tid til at ses. Kollegaen, man altid kan regne med og som er den første der møder ind og den sidste der går. Lyder det bekendt? Det gør det nok for mange.

 

Jeg ser især at de sociale medier spiller en kæmpe rolle i, at vi kvinder føler os presset til at yde vores aller bedste uanset tid og sted. Sociale medier er et fantastisk medie, som giver os lov til at dele ud af vores liv, skabe inspiration for andre og ikke mindst lave sig selv inspirere. Men der er også en kæmpe bagside af medaljen, som jeg har set er kommet frem de seneste par år. Der er starten en tendensen, hvor man kun viser de aller mest perfekte øjeblikke, som endda ganske ofte er fuldstændig opstat og på ingen måde et virkelighedsbillede af deres hverdag. Det er kun de gode øjeblikke, der blvier delt med omverdenen og den ”perfekte” liv bliver fremstillet som hverdag på trods af, at det langt fra er sandheden. Os, der følger med i disse personers liv, begynder pludselig at se vores eget liv som værende intetsigende og utilstrækkeligt, for vi kan ikke leve op til disse standarder og på ingen er det i nærheden af vores hverdag.

 

Og med det vil jeg gerne sige følgende:

Man kan ikke undgå at sammenligne sig med andre. Mange siger, at det skal man ikke, men det er uundgåeligt. Men du kan bestemme, hvem du ønsker at følge og derved også sammenligne sig med. Mit råd til dig er at følge personer, der motiverer og inspirerer dig og som har en positiv indvirkning på dit liv. Det er måske at prøve nye opskrifter, sætter ting i et nyt og anderledes perspektivet og som bidrager med positive og nyttelige aspekter i DIT liv. De tiltaler dig for den PERSON de er, som ikke udelukkende er baseret på deres udseende, men også deres holdninger, indstilling til livets mange facetter og som iver dig inspiration i hverdagen. Hvis de har en negativ effekt på dig, og de skaber dårlig samvittighed og et lavere og dårligere selvværd og selvtillid, så slet dem! Unfollow dem på Instagram, Facebook, Twitter Pinterest – you name it. Få dem ud af dit liv, for livet er for kort til at lade andre styre, hvordan du har det. Jeg har selv slettet ”forbilleder”, fordi jeg har rykket mig som person og deres upersonlige og overfladiske liv slet ikke tiltalte mig mere. Jeg følger ny ”forbilleder” som giver mig positivitet, motivation og inspiration i min hverdag. Og jeg synes, at du skal gøre det samme.

Få vores e-bog

  Nysgerrig på at vide mere?

  Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

  vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

  [mc4wp_checkbox]

  Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift

  Hent vores E-bog Her

   Nysgerrig på at vide mere?

   Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

   vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

   [mc4wp_checkbox]

   Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift