Hvis du gerne bare vil tabe et par kilo op til en fest, så du kan komme ned i din kjole eller bukser, så er en slankekur jo i princippet fin. Men er du interesseret i et længerevarende vægttab, er det for mange mennesker svært at vedholde denne livsstil samt restriktioner, som en slankekur ofte kræver. Det kan selvfølgelig for mange også være rigtig svært at se, hvad man ellers kan gøre, hvis ikke man har nogle retningslinjer at gå efter, ligesom enhver slankekur har.

Men du kan jo godt bruge forskellige elementer fra slankekure, hvis der er noget du særligt ved fungere for dig. Er du allerede på en slankekur, eller har foretaget ændringer i din kost, så prøv at spørge dig selv, om det er noget du vil kunne blive ved med, resten af livet, eller bare i det næste år? Hvis ikke dukan svare ja til det, så kan det blive en stor udfordring for dig, at skulle vedholde dit vægttab. For leder du efter livsstilsændring, og dermed et vedvarende vægttab, kan det være en god ide at finde nogle ændringer i din livsstil, som du ved vil kunne holde i lang tid. Det bliver selvfølgelig svært uanset hvad, at skulle lave sine vaner om. Men du kan gøre det nemmere for dig selv, hvis du allerede på nuværende tidspunkt har afprøvet diverse slankekure, som ikke holdt i særlig lang tid.

Har du svært ved at finde hoved og hale i, hvor du så skal starte og hvor du finder inspiration til din livsstilsændring, vil jeg komme med nogle forslag herunder:

– Når du skal finde et fødevareprodukt, og du ikke ved hvilket du skal vælge, så kig efter nøglehulsmærket. Dette symbol gør det nemmere for dig at finde det sunde alternativ inden for sin fødevaregruppe.

– Når du skal finde noget brød, så kig efter fuldkornsmærket. Dette symbol betyder, at inden for sin fødevaregruppe, indeholder dette produkt en hvis mængde fuldkorn og kostfibre som er anbefalingsværdigt.

– Har du svært ved at lave din livsstil om, og har det svært med restriktioner som slankekure ofte har, så foretag din livsstilsændring i dit eget tempo. Sundhedsstyrelsen anvender en metode de kalder ”små skridt” som kan være en stor hjælp til at finde en ny balance i hverdagen ift. livsstilsændringer. Du kan læse om ”små skridt” og hvad de går ud på her: Sundhedsstyrelsens små skridt

– Hvis du går ind på hjemmesiden altomkost.dk, som er udviklet af fødevarestyrelsen, kan du klikke dig igennem diverse anbefalinger og en uddybelse af de 10 kostråd.

– Selvom de 10 kostråd kan virke meget abstrakte, så prøv at holde dem op imod din egen kost og motion. Det kan måske hjælpe dig til en start på din nye livsstil og hvordan du kan komme igang med at ændre de små ting i hverdagskosten.

Hent vores E-bog Her

    Nysgerrig på at vide mere?

    Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

    vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

    [mc4wp_checkbox]

    Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift