Jeg ved godt, at denne vinter, indtil videre, har været den mildeste vinter i lang, lang tid og jeg ved godt, at det, i hvert fald for mig, både er dejligt og skræmmende på samme tid. Det er dejligt fordi jeg ikke er så god til kulde og sne og skræmmende fordi der må være noget helt galt på jorden, siden vi har en december måned med en gennemsnitstemperatur på 7-8 grader! Men det er en helt anden debat, som jeg, i hvert fald i dag, vil skåne dig for. Men hvor om alting er, så er det jo blevet hamrende koldt fra den ene dag til den anden!

Men er du egentlig klar over hvad vinterkulden gør ved dig og din krop? Her tænker jeg, sådan udover, at vi om vinteren har en øget risiko for snue og andre vinter-relaterede sygdomme.
Jeg har sat mig for at undersøge det!

Ondt i leddene?
Mange oplever, at få ømme led når kulden kommer. Før i tiden troede man, at dette skyldes det lavtryk som vejret bragte med sig, men faktisk viser årsagen sig, at være vævet omkring leddene, der kan hæve, hvilket kan give anledning til smerter. Sådan lyder én af forklaringerne.
En anden forklaring lyder på, at vinterens kulde får musklerne til, at trække sig sammen, hvilket ligeledes kan give ondt i leddene.
Så skal du træne udenfor, så vær’ ekstra grundig med din opvarmning!

Migræne?
Ifølge migræneforbundet betegnes kulde som anerkendt migrænefremkalder. Kroppen er indrettet sådan, at den selv sørger for, at sende kropsvarme hen til de steder der er vigtigst at holde varme og her har hjernen første prioritet! Du har måske bemærket, at varmen forsvinder hurtigere fra hænder og fødder end den gør andre steder fra? Når det sker, er det fordi din krop er i gang med at diagere varmen hen tid kropsdele, hvor behovet for varmen er større.

Ryster af kulde?
Når man bliver udsat for kulde, hvad enten det er fra vand eller vind, trækker blodkarrene i huden sig sammen. Hvis ikke kroppen er i stand til, at holde den optimale kropsvarme, vil kroppen begynde, at ryste! Når kroppen ryster af kulde, produceres der ny varme, der således hjælper til, at hæve kropstemperaturen til det normale.

Personligt synes jeg, det er super spændende, at finde ud af hvorfor vores kroppe gør som de gør, som vi ikke rigtig har kontrol over. Den menneskelige krop er simpelthen noget af det mest fantastiske der nogensinde er skabt! Og det samme gælder den mentale del af os! Derfor prøver jeg, som oftest, at finde information om forskellige emner, fra nye, måske lidt skæve vikler.

Jeg håber du nyder, at læse om det, lige så meget som jeg nyder, at skrive om det!

Mange hilsner
Rikke

Hent vores E-bog Her

    Nysgerrig på at vide mere?

    Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

    vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

    [mc4wp_checkbox]

    Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift