Når Take-away skal være sundt #LéLé

6253402-lele

Billede lånt af aok.dk

Hvad der startede som en lille familiedrevet virksomhed, med rødder tæt knyttet til Vietnam, er i dag en Københavns bedste vietnamesiske street food køkkener.

 

LéLé serverer klassiske vietnamesiske retter, som stammer fra alle dele af landet. Vietnams køkken kan nemlig opdeles i tre. I nord finder du inspiration fra Kina, hvorfor du her ser at soja og østerssauce dominerer retterne. I centrum af Vietnam krydres maden med citrongræs gurkemeje og karryblad, og i syd hersker sødlige smagsnuancer, kokos og fiskesauce. Klassisk ved vietnamesisk mad er dog brugen af ris og frisk og sprøde grøntsager. Hos LéLé finder retter fra alle dele af Vietnam.

 

Spicy og noodles

Jeg kan varmt anbefale at lægge turen forbi en af Léles 5 street food køkkener, som huser i København. Jeg har efterhånden spist der et par gang eller tre, og jeg forsøger altid at få noget nyt hver gang. Jeg er dog stor fan af deres Karry Kalkun med kokosmælk og ris. Der er fuld smæk på smagene og farverne – og liiiidt spicy. Et kæmpe plus ved denne ret er, at man bliver mæt af sådan en portion. Selv min kæreste, som ellers nok kan tage for sig, rammer muren af denne ret.

14487269_1823737627871918_3516229411009462272_n

BIllede herfra: https://www.instagram.com/lelestreetkitchen/

Nudelsalaterne vil jeg også fremhæve. Fiskesaucen kommer virkelig til sin ret her, og alle smagsnuancerne pibler frem og har en fest i min mund. Klassisk det vietnamesiske køkken finder du også en masse mindre retter, som du kan sammensætte efter lyster og præferencer. Rispapirruller er altid en favorit hos mig, samt Hanio kødbollerne.

13266643_197372343990254_1203717809_n

Billede herfra: https://www.instagram.com/lelestreetkitchen/

Som med så meget andet take-away finder du naturligvis mindre sunde retter på menukortet, og det gælder naturligvis også LéLé. De har retter, som bliver er friturestegt, og sådanne retter bør man gå uden om, når man ønsker sundt take-away.

 

Indretningen i deres street food køkkener indbyder ikke til særlig meget hygge. Derfor tager jeg altid maden to-go, og finder et sted ude i byen, hvor jeg kan nyde deres mad. Særligt er jeg glad for deres køkken på Fisketorvet. Islandsbrygge ligger jo et stenkast derfra, så jeg tager min mad under armen, og sætter mig helt ned ved vandet og nyder min vietnamesiske mad. Det kan i høj grad anbefales.

 

Du finder LéLé’s street food køkkener her:

Østerbro

Vesterbro

City

Fisketorvet

Torvehallerne

 

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at prøve LéLé, så du kan opleve, hvorfor det vietnamesiske køkken er elsket af så mange.

 

 

Få vores e-bog

Nysgerrig på at vide mere?

Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift

Hent vores E-bog Her

Nysgerrig på at vide mere?

Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift

×