Sundt og rålækkert take-away på 42Raw

raw42

Jeg har efterhånden spist en del gange på 42Raw. Spisekonceptet bag 42Raw er at servere 100% plantebaseret, glutenfrit og laktosefrit mad. Det er Københavns første koncept af slagsen, og de serverer alt fra morgenmad og brunch til sandwich, pizza, lasagne, salater og juice. Hvis man skulle have en sød tand, serverer de også kaffe, kakao og de lækreste rawkager. Alt mad og drikke er vegansk – men det forstår man næsten ikke. Smagsløgene får virkelig noget for pengene, og maden er langt fra kedelig og banalt, som man ellers desværre ser ved vegetarisk og vegansk mad.

Jeg er vild med sandwichen med avocado, pesto & smagen af ost. Fordi ost jo er lavet på mælk, som ikke bruges i det veganske køkken, anvender 42Raw ikke oste, der er lavet på mælk. Til gengæld anvender de plantebaserede oste som smager helt fantastisk, og som sagtens måle sig med almindelige oste. Den her sandwich smager himmelsk! Et lille tip er også deres sweet potato fries. De er et must at prøve!

Billede 1

Sandwich avocado, pesto og smagen af ost. Billede lånt af @42raw fra Instagram

Hvis man besøger 42Raw i løbet af formiddagen kan jeg også anbefale deres morgenmad-bowls. Særligt deres Acai (som i øvrigt udtales a-saj-i) og Granola Bowls. Der bliver virkelig kræset for udseendet, og det er nok den mest fotograferede morgenmad på de sociale medier. Og ikke uden grund. Den smager nemlig mindst lige så godt, som den ser ud.  ”Yoghurten” er dejlig cremet, og toppingen er altid frisk og sprød.

Billede 3

Acai Bowl. Billede lånt af @42raw fra Instagram

Billede 2

Granola Bowl. Billede lånt af @42raw fra Instagram

Maden smager godt på 42Raw. Det er der ingen tvivl om! Prismæssigt ligger det dog lidt i den dyre ende af skalaen. En sandwich koster 79 kr., og en morgenmads-bowl koster 69 kr. Man kan altså snildt komme af med en hundredelap, hvis man også skal have en kaffe eller juice til. Men det er helt klart et godt alternativ til de mange andre take-away-fælder, der findes i byen.

Så næste gang du skal spise frokost i byen, smut forbi 42Raw og oplev deres velsmagende veganske herligheder.

Du finder i øvrigt 42Raw tre forskellige steder i København og omegn – nemlig i Pilestræde i midtbyen, på Frederiksberg og i Hellerup.

Velbekommen

/Kathrine

Hent vores E-bog Her

Nysgerrig på at vide mere?

Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift

×