Græskarsuppe

Antal personer: 4-6

Efteråret indbyder til dejlige supper, som varmer og bringer lidt kulør ind i hverdagen. Denne suppe passer perfekt til september/oktober og er fuld af grønt og vitaminer. Derudover er den dejligt mættende da den indeholder linser, og som et ekstra plus er den billig og nem at lave.

Ingredienser:

  • 1 tsk. rød karry (en tsk. chiliflager eller sambal oelek kan også anvendes istedet for)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ hokkaido græskar (et helt hvis det er et lille græskar).
  • 2 bagekartofler
  • 1 ½ dl. Røde linser
  • 7-8 dl. Vand
  • ½ grøntsags bouillion
  • ¼ madlavningsfløde 8% (kokosmælk kan anvendes i stedet for)

Inspiration til pynt og tilbehør:

  • Ristede græskarkerner eller solsikkekerner
  • Hakket persille
  • Grøft brød

Instruktion:

Græskarsuppe:

  1. Vask og flæk græskarret. Tag kernerne ud og skær den ene halvdel i tern (skal ikke skrælles da skrællen er spiselig)
  2. Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern
  3. Skær løg og hvidløg i tern.
  4. Varm olie op på en pande og sauter løg og hvidløg i den røde karry i ca. 5 minutter
  5. Kom græskar og kartoffelstykker i gryden og dæk med vand (grøntsagerne skal kun lige være dækket).
  6. Tilsæt en halv grøntsagsbouillion og lad blandingen simre i 10 minutter.
  7. Tilsæt de røde linser og kog yderligere i 20 minutter. Hold løbende øje med om der skal tilsættes mere vand.
  8. Tilsæt madlavningsfløden og blend det hele med en stavblender
  9. Smag til med chili, salt, peber og citronsaft

Klar til servering, god appetit

Hent vores E-bog Her

Nysgerrig på at vide mere?

Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift

×