Græskarsuppe
Antal personer: 4-6
Efteråret indbyder til dejlige supper, som varmer og bringer lidt kulør ind i hverdagen. Denne suppe passer perfekt til september/oktober og er fuld af grønt og vitaminer. Derudover er den dejligt mættende da den indeholder linser, og som et ekstra plus er den billig og nem at lave.
Ingredienser:
- 1 tsk. rød karry (en tsk. chiliflager eller sambal oelek kan også anvendes istedet for)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ hokkaido græskar (et helt hvis det er et lille græskar).
- 2 bagekartofler
- 1 ½ dl. Røde linser
- 7-8 dl. Vand
- ½ grøntsags bouillion
- ¼ madlavningsfløde 8% (kokosmælk kan anvendes i stedet for)
Inspiration til pynt og tilbehør:
- Ristede græskarkerner eller solsikkekerner
- Hakket persille
- Grøft brød
Instruktion:
Græskarsuppe:
- Vask og flæk græskarret. Tag kernerne ud og skær den ene halvdel i tern (skal ikke skrælles da skrællen er spiselig)
- Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern
- Skær løg og hvidløg i tern.
- Varm olie op på en pande og sauter løg og hvidløg i den røde karry i ca. 5 minutter
- Kom græskar og kartoffelstykker i gryden og dæk med vand (grøntsagerne skal kun lige være dækket).
- Tilsæt en halv grøntsagsbouillion og lad blandingen simre i 10 minutter.
- Tilsæt de røde linser og kog yderligere i 20 minutter. Hold løbende øje med om der skal tilsættes mere vand.
- Tilsæt madlavningsfløden og blend det hele med en stavblender
- Smag til med chili, salt, peber og citronsaft
Klar til servering, god appetit
Seneste kommentarer