Fokus Familietræning! I sidste uge gav vi fifs til træning med en baby. I denne uge vender vi blikket på de større børn og hvordan du får det store puslespil med en sundlivsstil og børn til at gå op.

Familietræning?

Det er vigtigt, at når du vil træne med dine børn, at du efterlader alle dine ambitioner om hård og målrettet træning derhjemme inden i drager afsted. Til gengæld får du verdens mest loyale træningsmakker.

Børn bevæger sig af lyst. Gør derfor træningen til en leg, så hold derfor fokus på lege, som I skal lege undervejs istedet for, at fokusset er på træningen. Det kan være fartlege – løbe mellem træer, tagfat eller at hoppe fra træ-pæl til træ-pæl.

Skal du bestemme ruten? Nej, lad børnene have indflydelse på ruten og træk lod om, hvilken vej I skal. I kan også vælge, at være aktive i pausen og f.eks. klatre i træer, balancerer på træ-stubbe eller er I på rulleskøjter, så tag en tur op og ned af en bakke. Gør det gerne til en leg og en fælles tur på rulleskøjter opfattes ofte, som en leg for de fleste børn.

Løbetur med cyklende børn

Skal du alligevel ud på en løbetur og kan dit barn cykle er det en oplagt mulighed for, at lade dit barn cykle ved siden af dig, mens du løber. Hvis I ikke holder den samme fart kan du evt. lave en fangeleg, hvor den langsomste får et forspring. Husk, at pakke dine ambitioner væk og børn ikke nødvendigvis bare gider, at cykle, så turens formål kan være at besøge en legetøjsbutik eller bondegård. Tænk gerne kreativt.

Baby/børnejoggeren 

En oplagt mulighed for at, at have sine børn med på løbe/cykelturen. Der findes mange typer, som både kan anvendes som løbe og cykeljogger. Husk dog, at turene ikke skal være for lange og gerne max på 45 min til 1 time. Samt snacks og vand til undervejs.

Træn, mens dit barn leger

Mange steder findes der legepladser eller parker, hvor det er muligt, at dit barn kan lege mens du træner og stadigvæk er indenfor synsfeltet.

Træn, mens dit barn træner

Når du afleverer dit barn til træning, så gør det til en vane, at det også er din tid for træning. Så går dit barn til fodbold, så kan løbe i nærområdet imens barnet træner eller du kan gå ned i det nærmeste fitness center.

Svømmehallen

I svømmehallen kan hele familien få lov til, at bevæge sig. Større børn er mere selvstændige, mes små børn kræver lidt mere opmærksomhed. Så tænk ud fra dit barns behov og størrelse.

Hent vores E-bog Her

    Nysgerrig på at vide mere?

    Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

    vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

    [mc4wp_checkbox]

    Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift