Efterår

Efteråret er et af mine ynglingstidspunkter på året. De flotte farver og de ikke nær så høje temperaturer gør, at jeg elsker det. På bloggen i denne uge giver vi fifs til, hvordan du griber træningen og kosten an, når det kommer til efterårssæsonen.

Kost: Efterårssæsonen

Spis efter sæsonen er der mange, som siger. Men hvad er der lige sæson for i oktober måned? Her er 10 råvarer, som der er sæson for i oktober måned: Æbler, svampe, jordskokker, nødder, vilde brombær, muslinger, græskar, rødbeder, fasan og spinat.

Tænker du nu, det er godt med jer, men hvad skal jeg bruge det til?

Starter vi med f.eks. græskar. Græskar forbinder jeg med efterår og Halloween. Vi er ved  så småt at tage traditionen og græskarret til os herhjemme i Danmark, hvor vi højere grad bruger det i madlavningen. Du kan f.eks. lave græskarsupper, tærte eller muffins og hvis du går i krig med at udhule græskarret, så smid ikke kernerne ud, men drys dem med salt og rist dem i ovnen. Det er en rigtig lækker snack enten for sig selv eller som drys på salaten.

Efteråret er højsæson for muslinger og er det ikke lækkert med en omgang dampet muslinger til at forkæle sig selv med? Samtidig bugner det med svampe i skovbunden og nødderne især valnødder kan plukkes i oktober. Desuden kan du finde kastanjer i oktober måned. Så kombinere gerne en skovtur med at plukke lidt madlavningen derhjemme.

Træning: Ude træning og inde

Som nævnt i afsnittet ovenfor, så bugner skoven med lækkerier til køkkenet, så tag gerne et par løbesko på og kombinere det med at plukke svampe, kastanjer og valnødder. Hvis du ikke er til løb kan du gå en tur i stedet. Det er en perfekt mulighed for at nyde naturen og få pulsen lidt op.

Derudover er det tid til forbydelse og ro, så nyd de mange farver og den kølige brise. Der er mange muligheder for at træne i naturen nu, hvis du er til det ellers kan du også trække indendørs og lave lidt hjemme styrketræning eller metal fordybelse i yoga f.eks.

Generelt er det bare tid til at nyde de mange sanseindtryk og de sidste lysetimer inden det går hen og bliver mørkt.

 

Hent vores E-bog Her

    Nysgerrig på at vide mere?

    Hent vores e-bog her og lær mere om hvordan

    vi kan hjælpe dig til en sunderehverdag.

    [mc4wp_checkbox]

    Tilmeld nyhedsbrev og modtag ugens opskrift